Amsterdam bedankt!


30.880 stemmen voor de Partij voor de Dieren

23 maart 2021

De stemmen zijn geteld. De Partij voor de Dieren kreeg 30.880 stemmen in Amsterdam en werd met zeven procent van de stemmen de vijfde partij van Amsterdam. Dank aan alle Amsterdammers die stemden voor een betere wereld voor mens, dier en natuur! De Partij voor de Dieren groeit in de Tweede Kamer van vijf naar zes zetels.

“Een prachtige landelijke uitslag voor de Partij voor de Dieren”, zegt Esther Ouwehand. “Ik heb het in de campagne vaak gezegd: er hangt verandering in de lucht. Steeds meer politieke partijen zien en spreken uit dat het aantal dieren in de veehouderij drastisch zal moeten krimpen. En steeds meer partijen zien ook dat dichtgetimmerde regeerakkoorden waarin idealen uitgeruild worden niet meer bij deze tijd passen. Het is tijd voor een groen regeerakkoord op hoofdlijnen, waarin de ontwrichtende crises waar we mee te maken hebben in samenhang worden aangepakt. De rest van het beleid kan gaandeweg vastgesteld worden met wisselende meerderheden in de Tweede Kamer.”

Dankzij jouw actie en steun
We spreken ook onze grote dank uit aan al onze leden die meehielpen met de verkiezingscampagne door activiteiten te organiseren, te flyeren en posters te plakken door de hele stad. En aan kunstenaar Rop van Mierlo die zijn eigen postercampagne voor de Partij voor de Dieren startte!

Sluit je aan bij de groeipartij
Wil jij ook actief worden bij de Partij voor de Dieren in Amsterdam? Meld je aan bij het team van Amsterdam! Dit is hét moment om te kiezen voor de Partij voor de Dieren en vast te houden aan je idealen. Word vandaag nog lid van de Partij voor de Dieren en ontvang een mooi welkomstkado.

Gerelateerd nieuws

Amsterdam aan zee?!

Het is tijd voor échte klimaatactie. De planeet schreeuwt om durf en daadkracht. De klimaatwet uit 2018 gaat niet ver genoeg ...

Lees verder

Participatiemanipulatie aan de Sloterplas

De Meervaart in de Sloterplas: de meerderheid van de Amsterdammers wil het niet, maar het stadsbestuur onder leiding van weth...

Lees verder