Amsterdam aan zee?!


Teken de petitie voor een Klimaatwet 1.5!

13 maart 2021

Het is tijd voor échte klimaatactie. De planeet schreeuwt om durf en daadkracht. De klimaatwet uit 2018 gaat niet ver genoeg om de opwarming van de Aarde binnen de 1,5°C te houden. Daarom lanceert de Partij voor de Dieren de Klimaatwet 1.5. Nederland moet zo snel mogelijk, een zo groot mogelijke bijdrage gaan leveren om verdere opwarming van de planeet te voorkomen. Doe mee en teken de petitie voor een nieuwe Klimaatwet!

Greta Thunberg zei al: “Our house is on fire”. Blussen doe je niet met een paar emmertjes water uit de polder, maar door met z’n allen de schouders eronder te zetten en de huidige klimaatcrisis ook echt als crisis te gaan behandelen. Actie! Voor het klimaat, voor de planeet.

De klimaatwet uit 2018 werd gepresenteerd als een succes, maar is helaas een lege huls. Door compromissen en onderhandelingen tussen acht partijen (GroenLinks, D66, VVD, CDA, PvdA, SP, ChristenUnie en 50PLUS) werd het een wet zonder afdwingbare eisen, zonder concrete doelen en zonder juridisch bindende voorwaarden. Oftewel: een wet zonder échte klimaatambitie en actie.

Daarom is het tijd voor een klimaatwet die wél alles uit de kast haalt om de opwarming van de Aarde binnen de 1,5°C te houden. Onze Klimaatwet 1.5 brengt broodnodige wijzigingen aan in de bestaande klimaatwet.

Wil jij ook dat Nederland álles in het werk gaat stellen om de opwarming van de Aarde te beperken tot maximaal 1,5°C?

Doe dan mee! Teken de petitie!

Gerelateerd nieuws

Doe je mee aan de Vegan Walk, de Amsterdamse Dierenbingo of zwerfvuilactie?

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseert de Partij voor de Dieren tal van activiteiten in Amsterdam, zoals cul...

Lees verder

Amsterdam bedankt!

De stemmen zijn geteld. De Partij voor de Dieren kreeg 30.880 stemmen in Amsterdam en werd met zeven procent van de stemmen d...

Lees verder