Afscheid Eva Akerboom van Amster­damse fractie


20 mei 2020

Duo-raadslid en beleidsmedewerker en Eva Akerboom gaat per 1 juni voor de Tweede Kamer-fractie van de Partij voor de Dieren werken. Dit betekent voor de Amsterdamse fractie helaas haar vertrek. Eva heeft 5 jaar met veel plezier, inzet en succes gewerkt aan dierenwelzijn, natuur en milieu in Amsterdam. De fractie van de Partij voor de Dieren Amsterdam gaat haar missen.

Eva Akerboom: ‘Na het voorzitterschap van Pink, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, en mijn werk bij het partijbureau ben ik in 2015 aan de slag gegaan op de Stopera. Het was mooi om met een bevlogen team te mogen werken aan het vergroenen en diervriendelijker maken van de stad. Het beste van dit werk is dat onze inzet zo goed zichtbaar is in de openbare ruimte: bomen die mochten blijven staan, het ecologisch beheer dat steeds vaker wordt toegepast, geen single-used plastics op evenementen en de paardenkoetsen weg, om maar een paar dingen te noemen!”

Johnas van Lammeren: ‘Met Eva verliezen we een gewaardeerd en deskundig teamlid binnen onze fractie, maar gelukkig blijft ze zich inzetten voor onze partij! We wensen haar veel werkplezier toe bij onze fractie in Den Haag en veel succes bij deze nieuwe stap in haar carrière.”

Met het vertrek van Eva komt er een vacature voor een beleidsmedewerker vrij. Kandidaten met kennis van dierenwelzijn, natuur en milieu en die beschikken over politiek gevoel worden uitgenodigd om te solliciteren voor 15 juni 2020.

Gerelateerd nieuws

Nesten van gierzwaluwen geblokkeerd

Het is weer de broedtijd. Vogels maken hun nesten in bomen, maar ook bij gebouwen. Helaas worden de nesten van gierzwaluwen i...

Lees verder

Partij voor de Dieren ontstemd over rechtszaak gemeente tegen duurzame energie

Fractievoorzitter Johnas van Lammeren roept wethouder Van Doorninck (GroenLinks) op om de Amsterdamse inzet op hoogtemperatuu...

Lees verder